Az Európai Idő honlapja
Az Európai Idő honlapja
Az Európai Idő honlapja

 


Gyímesi Szilárd:

A szeretet hegyeket képes megmozgatni!

(Az RMDSZ-elnök "szuper-nyílt" levele a néphez)

Testvéreim! Nagy örömmel tudatom veletek, hogy sikerült visszaszereznem a Bolyai Egyetemet! Tegnap nemcsak Kolozsvár, hanem Erdély egész magyarsága ünnepelt. A jó hangulatú ünnepen Tempfli püspök urat kértem fel, beszéljen vendégeinkhez.
Takács Csabáék megint csúcsra járatott formájukat hozták. Köszönet érte. Most már nemcsak a MIT fiataljai borultak keblünkre, hanem az EMI boldog ifjai is mivelünk együtt, kézen fogva járják a hórát a kolozsvári Avram Iancu szobornál.
Úgy érzem, hogy az, ahogyan az Operatív Tanács, az SZKT és a TEKT hozzáállt ehhez a megvalósításhoz, reményre ad okot. Ezzel a csapattal játék lesz kiharcolni mindazt, amit felvállaltunk: az autonómiát, az autópályát és az "auto-felszámolást". Egyetlen szomorúságunk az, hogy Verestóy Attilánkat epeömléssel korházba szállították, ezért nem lehet közöttünk. De imádkozunk érte. És az o lelkének tisztulásáért.
Ahogy Domokos Géza mondta, nincsenek kis és nagy lépések. Kizárólag kis lépések vannak. És azok is legtöbbször hátrafelé visznek. És nem kell nekünk semmit se tenni, hiszen a problémák legtöbbször maguktól megoldódnak. Nekünk csak szeretni kell mindent és mindenkit, és a szeretet majd megoldja a gondjainkat. S ha már valaki vagy valakik megoldották azt, amire mi nem voltunk képesek, hamar jelenjünk meg ott, ahol éppen el kell vágni a díszszalagot, el kell mondani a díszbeszédet és körül kell állni egy jól megrakott svédasztalt.
Hála Istennek az erdélyi magyarokban hatalmas szeretet-tartalék van felhalmozódva. Ok akkor is szeretni fognak minket, ha mi már mindent feladtunk és az itt élo magyar emberek összes álmát szertefoszlattuk. Mert Erdély magyarjaiból soha nem fogy ki a szeretet és a hálaadás érzése. S mindig imádkozni fognak érettünk és azért, hogy a mi lelkeink üdvösséget nyerjenek.
Szövetségünk egymagában nem elég eros ahhoz, hogy az összes bajban levo erdélyi magyar testvérünk gondjait megoldja. Az RMDSZ ezért kovász kell legyen, amelyik a világ figyelmét felhívja a mi nagy nyomorúságunkra. Ahogyan az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásával történt. Mi felhívtuk a figyelmet, az erdélyi magyar egyházfok pedig a pápáig mentek. Vagy a csángó iskola esetében. Mi "hívtuk" a figyelmet, aztán jött Böjte Csaba és megvette a telket az iskola részére.
Örömmel tölti el lelkemet, hogy végre valahára nálunk, az erdélyi magyar társadalom berkeiben is megszületett a többpártrendszer. A Magyar Polgári Szövetséget Márton Árpikával ketten - saját kezuleg - jegyeztettük be Bukarestben. Az EMNT és az SZNT minden kezdeményezését támogatjuk és felkérjük az összes RMDSZ-es polgármestert Székelyföldön, hogy sürgosen szervezzenek népszavazásokat arról, hogy akarják-e a magyar emberek a három székely megyében a területi autonómiát?
Egy nagyon egészséges gondolkodás kezd elterjedni Erdélyben. Ennek az a lényege, hogy segíteni kell az erdélyi magyar embereken. S ezt önzetlenül, szeretettel érdemes cselekedni. Én jó példát mutatva, lemondok ezennel összes jövo évi jövedelmemrol.
Testvéreim! Mind a tíz fizetésemet felajánlom az MPSZ kolozsvári szervezetének!

 

Az Európai Idő honlapja
Az Európai Idő honlapja