Az Európai Idő honlapja
Az Európai Idő honlapja
Az Európai Idő honlapja

 


Józsa Péter Pál (Pannon Front 49.):

“Való” vagy “valószerű”?

avagy: az átmentett kommunista hatalom forgatókönyve

"Előre röhögünk fröcsögő eufóriátokon, hogy megint legyőztétek a kommunistákat. Örvendezzetek és termeljetek! Ez a dolgotok. Megengedjük nektek, hogy nemzetiszínű zászlókat lengessetek elborult aggyal ujjongva, felvonulhattok csőstül, éltethetitek vezéreteket. Volt kitől tanulnotok az ötvenes évekből, csak minket tudtok már imitálni. Egy feltételünk azért van: termelni, termelni és termelni!" (JPP)

Csőbehúzás

A rettegés megeszi a lelket. A csőlelket. A csőlátás lelkületét. A Kiegyezés Világos behúzása, a világháború a Kiegyezés és az őszirózsás szétrohasztás behúzása, a 133 vérnap a forradalom behúzása, Trianon a 133 behúzása, Trianon az első és második bécsi döntés, az orosz fagyhalál pedig a bécsi döntések csőbehúzása. 1956 '45-ből ered, az újabb vérengzések az '56-os provokációból származnak, jön a kis- és nagyamnesztia, majd 1968 hatására a '72-es visszarendeződés. Egymásba fonódó, egyre szűkülő csövek. 1990 nemzetünk legkörmönfontabb átvágása, egy újabb csőrendszer kezdete. Az Antall-kormány első pillanatban halálra ítélve, a "kamikazék" mögött vihogó kommunisták harácsolják a hazát. Amit 1949-től "államosítottak" - elloptak -, azt most önmaguknak "privatizálják". Tökéletes forgatókönyv egy nemzet szerves hierarchiájának szétzilálására és fejreállítására.
Kellett nektek szabadság, nemzeti öntudat, trianoni tabudöntögetés, '56 szellemisége? Nesztek! Csámcsogjatok, ordítozzatok és veszekedjetek! Addig mi megteremtjük a magunk szabadságát. Nem tudjátok, oktondiak, hogy a pénz és a hírközeg hatalma a legnagyobb szabadság? Melyik században éltek, talán a tizenkilencedikben? De nem vagyunk ily kegyetlenek, meghagytuk nektek a nyomor szabadságát. Az aztán a legnagyobb szabadság: abba a hajléktalan szállóba mentek, ahova akartok, azon a téren alusztok, kartonpapírba bugyolálva, amelyiket választjátok. Minél jobban hazafiaskodtok, minél több zászlót lengettek, minél többször sírtok elszakított testvéreiteken, mi annál gazdagabbakká válunk. Csak így tovább!
Mit bohóckodtatok ezzel a '98-as nemzeti felemelkedéssel! Széchenyi-terv, meg hasonló baromságok. Jót mulattunk négy éven át. 2002-ben csak két mondatunkba került, hogy ismét eltakarodjatok sebeiteket nyaldosni: egyszeri tizenkilencezer forint az elhülyített nyugdíjasoknak, ötven százalék emelés a deklasszált közalkalmazottaknak. S gondoljátok, hogy mindezt mi fizettük ki nekik? Ne legyetek már ilyen ostobák, ezt ti fizettétek, a még nagyobb nyomorotokból finanszíroztuk. Csupán két gondolat elhintése a médiumokba - ennyit ér a hazafiságotok.
Nyüszítetek, hogy csaltunk. Persze, hogy csaltunk; s csalni is fogunk. A világon mindenki csal, pusztán az a kérdés, hogy ki bukik le. Vannak a jól csalók és vannak a rosszul csalók. Mi professzionálisak vagyunk, ha nem ismernétek a történelmet, nekünk hagyományaink vannak ezen a téren. Persze, hogy nem ismeritek, több évtizedes munkánkba került, hogy ne ismerjétek. Bizonyítsátok be, leplezzétek le a csalást, ha képesek vagytok rá. Ugyan-ugyan. Fiacskáim, a modern demokrácia választási rendszere kibernetikai kérdés. Nem tudjátok, mi az a kibernetika? Erről is gondoskodtunk. Mi titokban megtanultuk. Negyven évig vertük a fejetekbe, hogy ez a tudomány egy bűnös, imperialista képződmény. Bevettétek. Ma egy nyolcéves hacker is képes arra, hogy a szigorúan zárt számítógépes hálózat ellenére befolyásolja a választási eredményeket. Mit gondoltok, akkor mi milyen technikai hátteret fejlesztettünk ki e célra?
Ti csak szavazgassatok elfüggönyözött fülkéitekben, játszadozzátok el a demokráciát, mint óvodások homokvárépítés közben, mi pedig a központi számítógépes programunkkal eldöntjük helyettetek, hogy mi legyen a frankó. Ha érdekünkben áll, még a hatalmat is átjátsszuk nektek újabb négy évre, mint tettük azt '98-ban. Mi tagadás, leraboltuk országotokat - de valakinek csak újjá kell építeni ahhoz, hogy az elkövetkezendőkben legyen mit újra ellopnunk! Hát magunkat csak nem fogjuk meglopni! - már nincs is mit -, csupán benneteket. Ti termelitek újjá, amit a következő ciklusban elveszünk tőletek. Így működik a rendszer.
Úgy döntöttünk például, hogy 2006-ban bohóckodhattok még négy évig. Be kell vallanunk, mostanában kissé túllőttünk a célon, sokan a túlzott kapzsiság csapdájába estek, pedig a szemináriumokon megtanítottuk nekik az óvatos harácsolás elméletét. Idő előtt elfogyott minden, most ti jöttök. Előre röhögünk fröcsögő eufóriátokon, hogy megint legyőztétek a
kommunistákat.
Örvendezzetek és termeljetek! Ez a dolgotok. Megengedjük nektek, hogy nemzetiszínű zászlókat lengessetek elborult aggyal ujjongva, felvonulhattok csőstül, éltethetitek vezéreteket. Volt kitől tanulnotok az ötvenes évekből, csak minket tudtok már imitálni. Egy feltételünk azért van: termelni, termelni és termelni!

 

Az Európai Idő honlapja
Az Európai Idő honlapja